Contest “Public Outdoor rooms” organized by the city of Parma with the goal of designing and redeveloping an aesthetic and functional landscape of Piazzale Mattarella.The project improve the living conditions, the aesthetics and functionality to make the place attractive not only for locals but all citizens and visitors. In the evening the space comes to life thanks to the light of the only lighting element at the center of the square which is also equipped with speakers to play music. A row of recessed spotlights in the wall to create pleasant lighting effects. To complete the “outdoor room”, urban furniture elements were integrated.




Concorso di idee, indetto dal Comune di Parma, per la progettazione di interventi di riqualificazione estetica, paesaggistica e funzionale di Piazzale Mattarella dal titolo “Stanze pubbliche all’aperto”.Il progetto migliora la vivibilità, l’estetica e la funzionalità diventando attrattivo per gli abitanti del luogo, della città e visitatori. Di sera lo spazio si anima grazie alla luce dell’unico elemento illuminante al centro della piazza che ospita anche casse acustiche per la diffusione della musica. Una fila di faretti incassati nel muretto arricchiscono l’impianto creando giochi di luce completando la “stanza a cielo aperto” con elementi di arredo urbano.

Contest “Public Outdoor rooms” organized by the city of Parma with the goal of designing and redeveloping an aesthetic and functional landscape of Piazzale Mattarella.The project improve the living conditions, the aesthetics and functionality to make the place attractive not only for locals but all citizens and visitors. In the evening the space comes to life thanks to the light of the only lighting element at the center of the square which is also equipped with speakers to play music. A row of recessed spotlights in the wall to create pleasant lighting effects. To complete the “outdoor room”, urban furniture elements were integrated.




Concorso di idee, indetto dal Comune di Parma, per la progettazione di interventi di riqualificazione estetica, paesaggistica e funzionale di Piazzale Mattarella dal titolo “Stanze pubbliche all’aperto”.Il progetto migliora la vivibilità, l’estetica e la funzionalità diventando attrattivo per gli abitanti del luogo, della città e visitatori. Di sera lo spazio si anima grazie alla luce dell’unico elemento illuminante al centro della piazza che ospita anche casse acustiche per la diffusione della musica. Una fila di faretti incassati nel muretto arricchiscono l’impianto creando giochi di luce completando la “stanza a cielo aperto” con elementi di arredo urbano.